Меню


Nevereno vliz

";} ?>

ГЛАВА І. Археологията, археологическите изследвания и Motel of the Mysteries на David Macaulay

Motel of the Mysteries от David Macaulay написана през 1979 г. след изложбата на Тутанкамон в САЩ от 1976-1979г.

David Macaulay описва откритията на бъдещи археолози в един американски мотел и техните гениални археологически тълкувания на мотела като погребален и храмов комплекс.

David Macaulay в Мотел на Мистериите представя е един сатиричен поглед към археологията и историята. И преди всичко се забавлява с инфантелизма и  плоския начин на мислене някои от „научните” изследвания, въобще.

David Macaulay.jpg

File:David Macaulay.jpghttp://blogs.kcls.org/librarytalk/macauley_motel_mysteries_cv.jpg

В 4022г.се прави опит да се разкрие загадката по отношение на северноамериканския континент, покрит от отпадъците, които обхващат обраслата с  растителност територия, която сега влиза в САЩ, Канада и Мексико. Катастрофата или трагедията е настъпила в края на 20-ти век, когато е бил унищожен практически живота на американския континент.

Археолози извършват изследвания на територията на САЩ и разкриват някои от тайните на континента.

За хората на бъдещето, знаците по магистралите  не са свързани с различните видове бизнеси, а са символи на различните религии и религиозни секти.

Колкото по-висока са знаците, толкова религията, която те изразяват е  по-близо до боговете...

Забележка: Оригиналните рисунки на David Macaulay в неговата книга са специално обозначени с неговото име. Липсата на обозначения с името на David Macaulay, означава, че те са поставени от И.Гацов и П.Неделчева

 

http://graphics8.nytimes.com/images/2007/01/10/business/600_adco.jpghttp://snimki.pochivka.com/files/lib/500x350/alexandernevski_nosht.jpghttp://novinite.bg/media/images/2013-01/photo_verybig_28009.jpghttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHfRZftzid1yoXdigxwBm2XcozB9iakQdQeL037N7DUaDvcDdJPg

Струпване на стотици  монументални надписи, монтирани на огромни стълбове от двете страни на магистралата представя различна религиозна секта и е бил насочен към небето - традиционен дом на боговете на Северна Америка.

Колкото по-висока са знаците, толкова религията, която те изразяват е  по-близо до боговете...

http://mamita-bg.com/wp-content/uploads/2012/09/1.jpg

Открити са и доказателства в други находищата, за това, че целия континент е бил обхванат от сложна мрежа от сиви и черни ивици.

Тъй като различните модели ивици могат да бъдат обхванати само от въздуха.

Германският учен Heinrich von Hooligan смята, че те са били планирани като писти за  извънземни устройства или като кодирани съобщения от жителите на континента за техните много могъщи богове.

http://3.bp.blogspot.com/-8kBhYaPjMrQ/UJVJ7n6hWjI/AAAAAAAATFU/1xs5zvQ0jQs/s1600/wild_highways_next_nature.jpghttp://www.traveladventures.org/downloads/nazca-lines11cr.jpg

Малко преди катастрофата някои от надписите достигнали височина от близо до 30м над пистите за извънземните - магистралите.

http://www.easysignsinc.com/wp-content/uploads/2011/03/DSCN0250.jpghttp://itd.idaho.gov/row/new/workfiles/outdoorad/images/race_for_Cure_thumb.jpg

Значението на частиците - pollutants gravitas, които засипали континента се доказва от откриването на летяща машина в находище в САЩ през 3902г..

Това показва за първи път, колко бързо са се увеличили плътността на pollutants gravitas на този съдбовен ноемврийски ден почти 2000 години по-рано.

World War II plane picture: British P-40 Kittyhawk found in Egypt desert

Може би най-впечатляващите оцелели примери на “янки архитектура” са величествените храмове на Big apple или Ню Йорк.

Сгушен в практически необитаеми джунгла на източното крайбрежие на континента, тези вечни структури означават най-малкото временно религиозна стабилност и като знак на почит към техническите умения на древните.

Lower Manhattan skyline viewed from the Brooklyn Bridge. Manhattan, New York City, New York, USA, natural history stock photograph, photo id 11096

 

През 4022 г. Howard Carson, любител археолог, по време на маратон, пресича мястото на стари разкопки от последните години.

Howard Carson попада в неоткрита до този момент подземна стая с врата от едната страна.

Файл:Kazanlak-tomb 2.jpg

Howard Carson разкрива тайственият знак на вратата на DO NOT DISTURB – “Не ме безпокойте” и осъзнава, че е открита древна гробница представители на нация, която някога е живяла на територията на Usa.

The Sacred Seal – Свещеният печат

Howard Carson открива Свещен печат – специален знак на вратата DO NOT DISTURB – “Не ме безпокойте” и осъзнава, че е открил древна гробница на представители на нация, която някога е живяла на територията на древната държава Usa.

David Macaulay

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/SacredSeal.JPG 

 

http://www.anvari.org/db/cols/Weird_Signs/Do_not_Disturb.jpg http://us.123rf.com/400wm/400/400/nobeastsofierce/nobeastsofierce1106/nobeastsofierce110600005/9696577-do-not-disturb-sign-hanging-on-a-hotel-door-handle-3d-illustration.jpg

Howard Carson събира малък екип от археолози и сътрудници, включително жена си и решава да работят в находището, за да разкрият тайните на Usa..

След три години разкопки, находището е проучено напълно и Howard Carson   започва да разбира някои от странните погребални практики на гражданите на Usa.

Пред гробницата неговите колеги нетърпеливо чакат за отговор на най-известния въпрос в археологита, докато Howard Carson се взира в гробната камера

"Can you see anything, Howard?" “ "Да", "WONDERFUL THINGS!«

Момента от отваряне на гробницата от Carter.JPG

http://www.britishmuseum.org/images/Tutankhamun%201_m.jpgFile:The Moment Carter Opens the Tomb.JPG

Описание на находките :

Номер 21, блестящ Свещен печат – “Sacred Seal,, е бил поставен на вратата от длъжностните лица след погребението за да защитава гробницата  във вечността".

Номер 28, "the Sacred Eye, "Свещеното око”, за което се е смятало, че отблъскват злите духове.“- шпионката на врата!

 

 

David Macaulay

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/MotelOfMysteries7.JPG

No 18 е вечнозелено изящно растение, които очевидно е съставено от отделни части, които са били отгледани поотделно и после са съединени и са поставени от двете страни на вратата на гробницата.

No 19 и 20 са "контейнерите, в които жертвената храна, е била предлагана на боговете  

room service

Kuleto's in San Francisco serves a minestrone with a wealth of vegetables, pancetta and herbs. Orzo adds to the heartiness.http://whatafy.com/storage/2012/09/2012/09/08/medicinal-plants-the-fern/Fern-leaf.jpg

След като работата е завършена, находките на Howard Carson, включително свещената урна и музикална кутия (тоалетна) са изложени в в специален Yank- и музей .

Howard Carson прави едно невероятно откритие, включително и на останки от две тела върху церемониално легло с лица към олтара.

David Macaulay

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries9.JPG

Този олтар е средство за комуникация с боговете, както и с други, поставени в порцеланов саркофаг във вътрешната камера.

Всичко това позволява да се сглоби картината на една изключителна цивилизация.

Тържествената платформа (№ 5)легло,

http://img-01.mebeli.bg:8181/1605/847_big.jpg

Големият олтар (№ 1 )

http://idg.bg/test/idgbg/2008/8/31/40848-0827-lg-lg7000-01.jpg

Във външната камера, тялото на починалия е поставено на върха на Тържествената платформа  пред Големият олтар .

В ръкато на погребания е Свещеният комуникатор Sacred Communicator (No. 3)

RC PRC4540 ПРОГРАМИРУЕМО ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

Признаци на древно ритуално погребение са навсякъде.

Различни дрехи, включително церемониална плоча на гръдния кош (№ 2) и обувки, предназначени да държат монети (№ 6), са били разпръснати в погребалната камера.

№ 2                                                                                             № 6

http://www.monitor.bg/img/?id=99991&sz=0&cut=yesПоднос правоъгълен, 43 * 33 см, Хром АД

Различни контейнери (№ 9), от които са изливали дарителна течност върху олтара и около него.

Статуята на божеството WATT, който представлява форма на вечно общуване и просветление, се намира  точно до церемониалната платформа.

Различни контейнери за дарителна течност

stock photo : a lot of different bottles of whiskey

Божеството WATT

РАЗКЛ.-ЕЛИП+ШНУР бял

Може би най-важното в камерата е ICE (№ 14).

Този контейнер, чиято функция еволюира от контейнерите Canopic  от най-ранните времена, е проектирана, за да се запази най-малко символично, основните вътрешни органи на починалия за вечността.

контейнерите Canopic

http://students.greensboroday.org/~ravenscroftj/egypt/Dummy%20canopic%20jars%20of%20Padiouf.jpghttp://www.ancienttreasures.com/images/E-51.jpg

Контейнер ICE (№ 14) за запазване за вечността на основните вътрешни органи на починалия

Whirlpool WSF 5511http://i01.i.aliimg.com/img/pb/313/790/482/482790313_118.JPG

След  като  открива два чифта обувки Howard Carson предполага двойно погребение и започва да търси втората погребална камера.

 

 

 

 

David Macaulay

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/MotelOfMysteries10.JPG

 

Алюзия с гробницата на най-прочутия египетски фараон...

Inside the tomb of Tutankhamun

Вътрешната камера е още по-ослепителна от тези, които вече са открили.

Второто тяло е било погребано с повече внимание и ритуали от първото.

На главата си е имало Ceremonial Head Dress (No. 8)-найлонова шапчица

Как да възстановите косата си със зехтин?

Тялото е било поставено в много грижливо полиран бял саркофаг - вана(No. 9), които на свой ред е запечатан от една много изискана и сложно изработена полупрозрачна завеса (№ 10).

Полиран бял саркофаг - вана № 10

http://www.zlatna-kotva.com/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/bg9_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F_%D1%81_%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%B2_%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82.jpg

Пропорциите  на саркофага са били точно определени, за да се предотврати всяко плъзгане надолу на тялото на починалия, който е поставен в напълно наклонено положение.

Подобните пози, при които са намерени двете тела, води Howard Carson до извода, че правилната позиция при погребение е била брадичката да бъде опряна колкото е възможно повече до по гърдите.

Въпреки че външната повърхност на саркофага е гладка, открити са два комплекта от церемониални атрибути, които се състоят от :

 комплект за вана

гумена или пластмасова

подложка, върху които тялото е било поставено.

Гумирана подложка за вана Farlin

Вторият церемониален атрибут е линия, която минава по дължината на саркофага на около десет сантиметра над пода.

Две тръби на разстояние  около 1.50м над друга, са поставени на стената срещу погребания

http://rocando.com/uploaded/products/130_b.jpgstock photo : Scary Halloween Mummy in the mist. Young men in mummy costume

По този начин  музиката, която по време на последната церемония е продуцирана чрез течащата  водата, която от Свещен извор минава през тръбите и излиза през малка дупка в пода на саркофага.

http://www.comfort.bg/interesno/759/Image/ssh_5.jpgВана Neo  170 - FAYANS България

 

Друга мелодия идва от музикалната кутия (№ 6), разположен над  Свещената урна (№ 2).

музикалната кутия (№ 6),

 

http://85.14.28.175/teenproblem/teenproblem/files/articles/576x371/f5583471c3d431b0b8b00c40bed9cda4.jpg

 

Свещената урна (№ 2).

http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2012-26/big/dekoriraha-dupka-s-toaletna-chiniq-i-klonche-(snimki)-78402.jpg

Предмети № 1                 и                                               № 4

са били използвани при подготовка на тялото за окончателното му пътуване във вечността.

 

http://www.thenewhomemaker.com/files/EarthTalkAntibacterialSoaps.jpg http://trialx.com/curetalk/wp-content/blogs.dir/7/files/2011/05/diseases/Shampoo-1.jpg

 

 

David Macaulay http://www.caribbeansoaps.com/images/groupproducts.jpg

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/MotelOfMysteries10.JPG 

Carson открива, че Sacred Point -Свещената точка - е отлично запазена на едно парче от свещения пергамент.

При откритието ясно се различава Свещената урна, около която в дясно е открит рулон от свещеният пергамент. Поради разбираеми причини не се показва запазената част от свещеният пергамент със  Sacred Point -Свещената точка....:)

http://85.14.28.175/teenproblem/teenproblem/files/articles/576x371/f5583471c3d431b0b8b00c40bed9cda4.jpgФайл:Toiletpaperwhitebg.jpg

Преди това са били открити много малко парчета, но никое не е било в такова запазено състояние.

http://www.monitor.bg/img/?id=39084&sz=0&cut=yes

Лента за глава, която е носена при Церемониално пеене и Свещената яка (не са номерирани) все още са на мястото върху Свещената урна, в която те са поставяни  след церемонията.

Свещената яка

http://www.siko.bg/images/products/medium/8920923000001.jpg

Съпругата Хариет с гордо носена от нея Свещена  яка заедно с лентата за глава.

Заедно с това Хариет носи и великолепни орнаментирани пластмасови обеци и изискана сребърна верига или висулка.

David Macaulay

                      Хариет                                                                     София Шлиман

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/MotelOfMysteries11.JPG http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTnixMgM3DVGyUtu6GSkJZoXwO3jjDQpE-7-_ysuSfsRlC4mqGodiyEy1Gnw

 

Howard Carson спонтанно си поставя Свещената яка и Церемониалната лента и извърши обредно песнопение в Свещената урна.

Някои от съкровища са изложени в Motel of the Mysteries

David Macaulay

http://coursesa.matrix.msu.edu/~fisher/hst140/MotelOfMysteries/MotelOfMysteries13.JPG

 

 

 

 

обратно нагоре