Нов български университет

ДЕПАРТАМЕНТ „ПРАВО”

МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ 


  право и етика



НСЖЕ с участие в конференция

Председателят на Комисията за журналистическа етика – Александър Кашъмов, и изпълнителният директор на Фондация “Национален съвет за журналистическа етика” взеха участие на Конференция в рамките на годишната среща по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г.
Събитието, посветено на ролята на гражданските организаци за противодействие на "речта на омразата", бе организирано от Институт "Θтворено общество" и Фондация "Работилница за граждански инициативи".
Г-н Кашъмов участва в панел, посветен на “ограничаването на употребата на реч на омразата в медиите”, а г-н Меликов запозна присъстващите с резултатите от дейността на Комисията през 2015 г.
Изключителният интерес към работата на Комисията за журналистическа етика е резултат от свършената работа и утвърдената репутация на организацията. По думите на г-н Кашъмов, активността на Комисията в този мандат (от началото на 2015 г.) надминава свършеното за целия период от формирането на първите състави преди 10 години.

Информацията се съдържа на адрес: http://www.mediaethics-bg.org/index.php?do=2&id=378&lang=bg.

обратно нагоре