Майсторски клас

Лятна музикална академия 2010
Нов български университет
Майсторски клас
“Изкуството да пеем”
/поп и джаз пеене/
Вики Алмазиду

Прослушване: 7 септември 2010 г., 14.00 часа, Аула, Нов български университет

Майсторски клас: 7 – 15 септември 2010 г., зала 501, I корпус, Нов български университет

За поп и джаз певци, от страната и чужбина, без възрастови ограничения

Заключителен концерт: 16 септември 2010 г., 21.00 ч., Sofia Live Club, НДК
С участието на най-добрите изпълнители от Лятната музикална академия и със специалното участие на проф. Милчо Левиев, Глен Ферис – Франция и Вики Алмазиду

Концертът се осъществява с любезното съдействие на Sofia Live Club

За Вики Алмазиду
Джаз певица със световна кариера, преподавател с международен опит, звукозаписен артист. Родена в България, от 1987 живее и работи в Гърция. Преподавател с 25 години практика в Гърция, където създава първия клас по джаз пеене към Synchronous Conservatory – Солун. Нейната школа на преподаване я прави популярна в цяла Гърция, като помага на много нейни студенти да се реализират на световните сцени. Много от нейните ученици продължават обучението си в Холандия, Англия, САЩ. Двама от най-добрите й ученици завършват в колежа Бъркли – Бостън. Член на жури на много международни вокални фестивали и конкурси

През годините развива блестяща кариера като джаз певица, реализира многобройни студийни записи. Работи с такива джаз музиканти като Милчо Левиев, Аирто Морейра, Били Кобъм, Питър Ърскин, Г. Контрафурис, Мишел Ламбер, Д. Василакис, Й. Киорцоглу, Олег Чали, Валери Костов, Теодосий Спасов, Антони Дончев и много други в цяла Европа.

През 1995 година създава джаз квартета “Jazzoo”, с който в продължение на пет години има концертни изяви, а от 2000 г. се изявява с формацията “ TRS” -Thessaloniki Rhyhm Section. Работи със световни имена от гръцката джаз школа като Григори Симадопулос, Никос Салонитис, Никос Псофогеоргос, Олег Чали, Христос Герменоглу, Костас Магинас, М. Стефанидис и с виртуозния пианист и композитор Георгиос Контрафурис.

Създава групата “Lydian Riff” от гръцки и български музиканти за неколкократни участия в джаз фестивали. От 2002 изнася концерти с Милчо Левиев на едни от най-престижните музикални фестивали в България и в чужбина, пее в джаз клубове в балканския регион.
През 2002 излиза албумът “Dream”. Музиката в диска е уникална смесица от авторски композиции на автентични гръцки и български народни мелодии, разработени в съвременни джаз пиеси и песни.

През 2004 година в резултат на двегодишното творческо сътрудничество с Милчо Левиев излиза съвместният им албум “Quiet Love”. Музикалната критика определи албума като едно от музикалните събитията на годината.

Лятна музикална академия
Нов български университет организира Лятна музикална академия, която обединява Майсторските класове на проф. Милчо Левиев и Вики Алмазиду и за първи път представя Майсторския клас на Глен Ферис – Франция. Лятната музикална академия предлага летен семестър като времева алтернатива и неин основен приоритет е предлагането на интензивно обучение от преподаватели с международен опит и популярност, в дисциплини и актуална тематика, незалегнали или по-слабо застъпени в основната програма за обучение по музика.

Към Нов български университет е учреден и Фонд „Милчо Левиев & Вики Алмазиду”, който подпомага и стимулира участниците в Лятната музикална академия чрез отпускане на ежегодни стипендии.

http://nbu.bg/index.php?l=1509

Майсторски клас
За шеста поредна година Нов български университет провежда Майсторския клас “Изкуството да пеем” по поп и джаз пеене на Вики Алмазиду. Чрез този Майсторски клас университетът дава възможност на младите изпълнители да творят с Вики Алмазиду – световно признат изпълнител и да изучават нейните методи на музициране. Работейки със своите студенти върху музикалните похвати и тънкостите на звукоизвличането, Вики Алмазиду изгражда нещо много по-съществено – разбирането за музиката като вид светоусещане.

Регламент:
1. Право на участие в Майсторския клас имат: поп и джаз певци, без възрастови ограничения, от страната и чужбина,.

2. Прослушването се провежда:
На 7 септември 2010 г., 14.00 часа, Аула, Нов български университет
– присъствено или
– чрез предварително изпратени аудио-визуални материали до 3 сптември 2010

на адрес:

Павлина Величкова
Департамент „Музика”, офис 504 А
Нов български университет
ул. Монтевидео 21, София 1618, България
тел. 0887 51 92 65

или на e-mail: pvelichkova@yahoo.com

3 . Изисквания:
За прослушването всеки кандидат трябва да подготви 3 песни:

Народна / етно / песен
Джаз стандарт
Една песен по избор на кандидата

При желание от страна на кандидата, преподавателят би могъл да направи предварителна консултация за репертоара.

На разположение на участниците са пианисти – корепетитори.

4 . Селекция:
След прослушването Вики Алмазиду избира от всички кандидати група до 10, активни участници. В Майсторския клас се допускат слушатели и публика.

5. Завършилите Майсторския клас получават Сертификат от Нов български университет и се представят на една сцена със световноизвестните джаз музиканти Милчо Левиев, Глен Ферис – Франция и джаз певицата Вики Алмазиду на Заключителен концерт на участниците от Лятната музикална академия.

6. Участниците в Майсторския клас поемат ангажимент за последващи изяви на професионална сцена от името на Майсторския клас при одобрение от страна на Вики Алмазиду.

7. На най-изявения участник от Майсторския клас ще бъде присъдена годишна стипендия от Фонд “Милчо Левиев & Вики Алмазиду”

8. На най-добрите участници от Лятната академия се предлага и възможност за бъдещи професионални ангажименти, менажирани от НБУ

Необходими документи за кандидатстване:

регистационна форма
копие от диплома за завършено образование
кратка творческа биография
снимка

Краен срок за подаване на документите: 3 септември 2010 г.

Такси:

За българи
(BGN)

За чужденци
(EUR)

Прослушване

20

20

Активни участници

175

175

Курсисти-слушатели

100

100

Еднократен вход за публика

5 лева

 

Таксите се заплащат в Нов български университет или по банков път.
На разположение са ограничен брой стипендии, допълващи част от разходите за участие.

Сметки за заплащане по банков път:

в лева: BGN
Нов български университет
ул. Монтевидео 21, София
ОББ – клон Св. София
ул. „Св. София“ № 7А
BIC UBBSBGSF
IBAN BG44UBBS78271010551907

В евро: EURO
New Bulgarian University
21, Montevideo Str., Sofia, Bulgaria
Raiffeisen Bank
5A Nikola Petkov St.
BIC RZBBBGSF
IBAN BG43ZBB91551460052998

За повече информация, записване, подробности за заплащането, възможности за настаняване и цени за времето на Майсторския клас:

Павлина Величкова
мениджър
pvelichkova@yahoo.com
pvelichkova@nbu.bg
0887 51 92 65
www.vickyalmazidu.com
Нов български университет
ул. Монтевидео 21, София 1618, България
тел. 02/ 81 10 505