Ловно облекло и аксесоари
Обувки за ловКакто за всеки друг спорт, така и за лова е необходима специална екипировка. През август и септември и отчасти през октомври при лов на прелетен дивеч подхождат брезентов клин, яке и скиорска шапка. На краката при сухо време се слагат гуменки или кецове, а при влажно време и роса за препоръчване са непромокаеми обувки (ботуши). Най-подходящият цвят за облекло през този период е зеленият и отчасти светло кафявият.
През зимните месеци много удобни са клиновете, якетата и екипите изработени от зелено или кафяво трико, ловните филцови шапки, туристическите обувки, гумените ботуши, вълнените чорапи и ръкавици. При сняг някои ловци успешно използват за маскировка и бели облекла. При лов с причакване, гонка от чакало и пр. е уместно да се обличат по-дебели дрехи и евентуално полушуба. От голямо значение е да се носи по един чифт долни дрехи за подмяна в случаи на запотяване и измокряне. За предпазване от дъжд са подходящи якета от брезент, полиетиленовите и гумирани наметала.
Към помощните средства за лов се отнасят още патрондашът, ловната раница, ловната чанта, висулките за носене на убит пернат дивеч, ловният нож. Липсата на една от посочените вещи понякога може да бъде причина за много разочарования при лова.
ISBN 978-954-535-570-7