Нов български университет

Департамент “Масови комуникации”

Представяне на книгата „The Extreme Mass Communicators“


Лора Кънева и Иван Христов, НБУ

 

Клуб„EXTREME” е  основан от Иван Кристоф като доброволна, студентска инициатива, целяща да подпомага обмена на идеи, информация и взаимопомощ в областта на екстремните спортове, визуалните изкуства на труднодостъпни места, различните благоротворителни и обществено полезни инициативи на студенти от различни университети.

Лора Кънева представи книгата "The Extreme Mass Communicators", създадена от колегите от департамент Масови комуникации по случай международния ден на книгата и авторското право и във връзка с екстремното скално катерене, което членовете на клуба организираха по случай този ден.

В презентацията си "Създаване на НПО с нов вид ПР методи, доброволчество и благотворителност в България", аз представих един нов тип „Партизански” маркетинг за ПР събития.

Със създаването на Клуб „Екстрийм“ към Студентския съвет на НБУ, за първи  път в България се създава студентска организация, която да има собствена мобилна Уеб Телевизионна станция, която може да излъчва по вода, въздух и под земя. Клубът стартира дейността си с нов вид ПР методи за привличане на нови членове и промотира доброволчеството и благотворителността в България. За кратко време, студенти от НБУ успяха да се превърнат в летци-журналисти, летящи студенти, катерачи-ПР-и и висящи фотографи. Тази година се разкрива възможността да се организират специални събития на екстремни височини и серия от световни рекорди за студенти и преподаватели от НБУ. Важен елемент от този проект е научно-изследователката дейност в сферата на екстремните спортове и постижения.

Представяне на идеята беше направено и на 6ти юли, в предаването COOL…T на бТВ с водещата Петя Дикова: „…интересно е да се занимаваш с доброволческа и височинна спасителна дейност на места, където много малко хора са готови да достигнат, но сега ми интересно да се занимавам с новите измерения на височината дейност…”, „Експерт си, когато си изминал теста на времето, минал си границата на комфортната зона, изучил си  академичната част, открил си нови практики и методики в индустрията си и сферата си на действие,  и в пионерството (иновациите) правиш нещата успешно от първия път. Това означава, че на базата на познанията си и опита си, можеш да предвидиш.“

Участието в предаването бе добро представяне на идеята за издигане на репутацията на студенти от НБУ и членове на клуб Екстрийм. Още повече, че в интервюто с Петя Дикова бяха показани кадри, направени от членове на клуба. То бе промотирано предварително в анонси на бТВ и новинарския портал novinar.bg. с текста: “ След дълго мълчание Иван Кристоф, по-известен като Човека паяк, даде ексклузивно интервю пред камерите на "Cool…T" и Петя Дикова.

Иван, един от най-известните българи в чужбина, се занимава с височинна спасителна дейност на места, където много малко хора са готови да достигнат. "Височина”, "опасност” и "спасени” са ключови думи в неговия живот и не случайно Иван носи с гордост прозвището Човека паяк. В студиото на "Cool…T” Експертът по въздушно-височинни операции разкрива кои са новите екстремни предизвикателства в живота му, откъде са последните снимки, които е направил, и за какво мисли, когато се намира на няколкостотин метра височина.“

Интересна информация за развитието и целите на клуба ще намерите на уеб страницата club.ivankristoff.com

По време на следващото събитие - ХVI ЛЯТНА ШКОЛА по Пъблик Рилейшънс 2014,  ще се връчи награда от един италиански часовник с бранда Гарели, за най-оригинален коментар на снимка в борда pinterest.com/ivankristoff

Тази презентация е качена с видео и снимки на сайта www.ivan.bg/no-rope-access

Снимки: The book of "The Extreme Mass Communicators" Creative photography for NIKE

 



Copyright © 2014. All Rights Reserved.
NBU nbu